ledOnline Led lights

LED sau lumina economica

LED-urile pot fi mici, dar noile modele de luminozitate ridicată produc o cantitate considerabilă de lumină. Initial folosite ca lămpi indicatoare și, mai recent, in aplicațiile de marcare direcțională, LED-urile de înaltă luminozitate s-au remarcat abia în ultimii ani si astazi sunt considerate serios ca cea mai inteligenta opțiune în iluminatul general.

Ce sunt LED-urile?

Denumirea de LED provine din limba engleza – „Light Emitting Diode” – LED. Un LED este o dioda, o sursa semiconductoare de lumina, un dispozitiv care transformă energia electrică direct în lumina unei singure culori. Deoarece folosesc tehnologii de generare a luminii „reci”, în care cea mai mare parte a energiei este livrată în spectrul vizibil, LED-urile nu pierd energie sub formă de căldură. Prin comparație, cea mai mare parte a energiei dintr-o lampă cu incandescență se află în porțiunea infraroșie (sau ne-vizibilă) a spectrului. Ca rezultat, atat lămpile fluorescente și cele cu arc electric produc o mare cantitate de căldură. În plus față de producerea de lumină rece, LED-urile:

  • Pot fi alimentate de la un acumulator portabil sau chiar de la un panou solar.
  • Pot fi integrate într-un sistem de control.
  • Au dimensiuni mici și sunt rezistente la vibrații și șocuri.
  • Au un timp de emisie foarte rapid (60 ns fata de 10 ms pentru o lampă cu incandescență).
  • Prezinta o rezoluție bună a culorilor
  • Au durata mare de viata

Eficienta becurilor LED

Eficienta LED-urilor este confirmata de raportul dintre consum și luminozitatea emisa. Daca un bec cu incandescenta folosește pana la 10% din energie  pentru iluminat (restul de 90% se pierde, fiind transformata în căldura și radiații), în cazul LED-urilor vorbim de o eficienta energetica fără precedent, cel puțin 60% din energie este transformata în lumina!

Becurile fluorescente compacte (CFL) și lumină cu diode electroluminiscente (LED-uri) sunt opțiunile cele mai eficiente din punct de vedere energetic. Ele au putere mai mică decât becurile incandescente, dar emit aceeași lumină.

Dar când vine vorba de solutii pentru iluminat eficient din punct de vedere energetic, becurile LED depășesc limitele CFL (Becuri fluorescente compacte) cu o marjă largă. Un bec LED beneficiază de un start instantaneu, fără nevoie de timp de încălzire. Cel mai bine funcționează pe vreme rece și sunt mult mai durabile, deoarece sunt fabricate din plastic în loc de sticlă. De la becul standard la tuburi fluorescente, becurile LED pot replica aceleași condiții de iluminare găsite în fluorescență, având o durată de viata mai lungă și cu un consum mai mic. Ca un bonus suplimentar, toate becurile LED sunt compatibile cu RoHS (DIRECTIVA PARLAMENTULUI EUROPEAN privind restricțiile de utilizare a anumitor substanțe periculoase în echipamentele electrice și electronice) și nu utilizează mercur, cu o performanta care nu poate fi  egalata de becurile fluorescente.

Opțiuni de iluminare cu un bec LED

Becurile cu LED standard și cu formă A se potrivesc cu aceleași prize și corpuri de iluminat ca și luminile de uz casnic actuale. Becurile cu LED vă pot economisi bani nu numai pentru că sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic decât alte becuri, dar produc și mai puțină căldură decât halogenurile metalice saui becurile incandescente.

Becuri decorative cu LED – Lămpi luminoase cu LED-uri care variază de la diametru de 9cm până la 4,5cm. Puteți găsi înlocuitori cu LED pentru becurile de lustra sau puteti rasfoi paginile magazinului Led Online. O sa va placă, vă asigur!

Tuburi LED – standardul în curs de dezvoltare pentru iluminatul comercial și de uz casnic. Dispunând de dimensiuni de la T5 la T12 și o varietate de temperaturi de culoare, aceste tuburi LED sunt o modalitate ușoară de a face trecerea la iluminarea eficientă din punct de vedere energetic. Aceste tuburi LED emit aceeași cantitate de lumină ca și cele T8 fluorescente, în timp ce utilizează o fracțiune din putere și au o durată de până la trei ori mai lungă.Tuburile LED sunt deosebit de eficiente în zonele reci, cum ar fi spatiile frigorifice, unde tuburile fluorescente sunt mai puțin eficiente la producerea luminii. Sa va mai spun ca exista chiar si tuburi LED flexibile?

Lămpi cu LED – lampi de birou, veioze, utilizate pentru un iluminat discret, pentru accente și iluminare din spate.

Benzile LED sunt o alegere fantastică. Flexibilă și suficient de luminoasa, o bandă cu LED-uri poate aduce la viață orice spatiu. Există numeroase utilizări și aplicații pentru această sursă nouă de lumină, depinde doar de fantezia fiecaruia.

Becuri LED pentru veghe – Tineți monstrii departe cu luminile de noapte LED! Activate de senzori pentru miscare și alimentate de la baterie, aceste becuri LED-uri vor lumina drumul către baie sau vor da asigurări că nimic nu se ascunde sub pat atunci când copilul trebuie să ajungă la un ursuleț de pluș. Montat cu bandă sau șuruburi, luminează doar zona de care ai nevoie fără să trezești bebelușii care dorm.

Proiectoare LED – De la puternicele lumini de ansamblu până la lumina reflectoarelor încorporate sau pentru alei, reflectoarele sunt facute sa functioneze excelent atat în interior cat si în exterior. Proiectoarele LED pot oferi aceeași strălucire pentru o cantitate mai mică de energie și vor crea mult mai puțină căldură decât o lampă cu incandescență sau cu halogen. Ca un bonus, au un CRI mai mare decât reflectoarele fluorescente pentru culori mai bune.

Bec LED cu 3 căi – Un bec cu trei căi este un bec care are două setări de luminozitate în loc de standardul pornit sau oprit. Dacă lampa sau dispozitivul dvs. spune că necesită un bec cu trei căi, aceasta este categoria pentru dvs.

Becuri cu LED pentru locații umede – O locație umedă, indică faptul că aceste becuri cu LED pot fi folosite în zone umede interioare sau în aer liber, unde apa poate cădea sau curge pe bec sau dispozitiv. Pot fi scufundate chiar si in piscina.

Durata lungă de viață a unui bec LED înseamnă ca veți schimba mult mai rar becurile arse. Becurile cu LED sunt compatibile cu întrerupătoarele de lumina si cu soclurile deja existente și se găsesc într-o gamă larga de temperaturi sau culoare, astfel încât să vă puteți bucura încă de ambianța becurilor tradiționale, dar și de economiile de energie ale LED-urilor.

Exemple pentru aplicabilitatea LED-urilor puteti gasi in portofoliul showmine.ro , iar daca aveti nevoie de instalare a sistemelor LED si/sau pentru a vă ajuta să modernizați o structură existentă sunați-ne ACUM la 0749 241 318.

Lasă un comentariu

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei