Noțiuni de bază becuri cu LED

Ce tip de calitate a luminii pot aștepta de la luminile LED?

Becurile cu LED-uri se pot potrivi in locul iluminatului existent în ceea ce privește luminozitatea și culoarea. Dar, ca orice produs, poate fi de slabă sau înaltă calitate. Este posibil să fi avut o experiență cu produse de slabă calitate ce nu se potrivesc cu sistemul de iluminat existent. Acest site vă va ajuta să selectați lumina corectă pentru a înlocui iluminatul existent în ceea ce privește luminozitatea și culoarea.

Cum de eficient energetic sunt luminile LED?

Iluminat cu LED poate economisi până la 90% din energia electrică utilizată de becurile incandescente și becurile cu halogen si pana la 50% din energia electrică utilizată de becurile fluorescente.

Unde sunt utilizate Becurile cu Led-uri?

Becurile cu LED sunt utilizate unde lumina sta aprinsa pentru perioade lungi de timp, cum ar fi hoteluri, restaurante, magazine, fabrici si case.

Este iluminatul cu LED mai bun decat cel cu becuri incandescente sau cele cu halogen?

Aproximativ 80-90% din energia emisă de becurile incandescente este transformată în căldură în loc de lumină. Iluminatul cu LED-uri este cu aproximativ 85% mai eficient decât cel cu becurile incandescente și, prin urmare, nu au nevoie de la fel de multă energie pentru a produce aceeași cantitate de lumină. Becurile LED sunt proiectate pentru a dura aproximativ de 50 de ori mai mult decât iluminatul cu incandescență.

Care este cel mai bun ? Iluminatul cu LED-uri, cu Lămpile fluorescente sau CFL?

Spre deosebire de luminile cu LED, cele mai multe lumini fluorescente și CFL contin materiale periculoase, cum ar fi mercurul. Acest lucru necesită eliminarea lor atentă și corectă, asigurându-se că acestea nu contamineaza depozitele de deșeuri. Cum cele mai multe din ele nu pot folosi variator (nu sunt dimabile), luminile fluorescente pâlpâie(flickering). Din păcate, oamenii pot fi sensibili la acest efect - rezultând migrene și alte dureri de cap.Becurile LED utilizează tehnologia solid-state care permite reglarea intensității luminoase stabil fără pâlpâit(no flickering). Luminile fluorescente pot avea nevoie de timp pentru a ajunge la luminozitatea optimă, o problemă care este agravată în condiții de frig. Luminile cu LED-uri se aprind instant(instant-on) în orice mediu - chiar si în interiorul camerelor frigorifice și congelatoarelor.

Cat dureaza un bec cu LED-uri?

Lumini cu LED-uri de bună calitate pot avea o durata de viata de 50.000 de ore sau mai mult, dar media in general este de aproximativ 35.000 de ore. Acest lucru depinde de designul și modul în care acestea disipa căldura de la cip. În funcție de câte ore sunt folosite zilnic, acestea pot dura pana la 20 de ani. Spre deosebire de alte produse de iluminat, becurile cu LED-uri nu cedeaza din prima ci scad in intensitate treptat. La 50.000 de ore de utilizare (sau durata lor de viață nominală), un bec cu LED-uri va oferi cel puțin 70% din fluxul său luminos inițial (LOR). Durata de viață depinde de mai mulți factori, inclusiv designul lampii LED, tipul de cip pe care il foloseste, temperaturile ambientale și designul de prindere. Durata efectivă de viață a unui LED este complicat de calculet și se bazeaza pe măsurători LM-80 (calculate prin laboratoare de testare independente) a luminilor cu LED-uri. Luminile cu LED bine concepute obțin un echilibru optim între fluxul de lumină și longevitatea lor.

Nu sunt luminile cu LED prea scumpe?

Costul in avans al becurilor cu LED-uri nu este mai mare decat cel al becurilor conventionale dar economisesc o mulțime de cheltuieli legate de costurile de utilizare, inlocuire și întreținere. Dar cum ai defini scump? Este costul platit initial sau costul de funcționare al luminii în timp sau poate costul pe care il ai cu schimbarea becurilor stricate? În cazul în care este o clădire nouă, instalarea de iluminat cu LED-uri este, uneori, la același cost ca tehnologia traditionala ceea ce înseamnă că va începe să economiseasca energie de la inceput.

Poate iluminatul cu LED-uri economisi energie și bani?

Cifrele publicate de Ministerul Economiei estimeaza ca imratisand iluminatul cu leduri la scara larga, pana in 2025 :

- Vom vedea o reducere de 62% a consumului de energie.

- Rezulta în 25 de milioane de tone metrice de emisii de carbon anulate.

- Reducerea cantitati de materiale depozitele in gropile de deșeuri.

- Nu este necesara construirea a 15 noi centrale electrice.

- In total s-ar salva aproximativ 80 Miliarde de RON.