Ghid bec cu LED-uri

Comparatii intre benzile led 3528, 5050 si 3014 : Ce sunt ledurile SMD 3528 SMD 5050 si SMD 3014?

09.07.2016

Diferenta dintre Banda LED 3528 si banda cu led 5050

Iata o comparatie usor de inteles intre modelelele de cipuri led si marimile acestora:


Banda cu LED - Recomandari folositoare

09.07.2016

Banda cu LED - Recomandari folositoare

Banda cu LED este categoria de produse cu cele mai multe aplicatii de iluminat. Pentru a face o alegere in cunostinta de cauza trebuie sa retineti cateva lucruri esentiale despre aceasta:

LED-ul folosit pentru crearea benzii
Numarul ledurilor pe banda si orientarea acestora
Culoarea luminii
Gradul de protectie sau IP
Tensiunea la care se alimenteaza banda
Variatorul de intensitate luminoasa

Avantajele iluminatului LED

09.07.2016

Sistemul de iluminat bazat pe tehnologia LED (dioda emitatoare de lumina) este cel mai nou si incitant progres tehnologic realizat in industria iluminatului in ultimii 30 de ani. Led-urile sunt becuri mici solide care sunt extrem de eficiente energetic si au o durata de intrebuintare foarte mare. Becurile cu Led-uri functioneaza diferit fata de becurile traditionale cu incandescenta. Acest lucru face ca tehnologia led sa fie mult mai robusta si mai durabila decat tehnologia cu incandescenta sau tehnologia fluorescenta. Tehnologia led ofera multe avantaje suplimentare peste becurile incandescente, fluorescente sau neon. Mai jos sunt cateva dintre aceste avantaje net superioare:

Forme și dimensiuni becuri cu LED

09.07.2016

Forme și dimensiuni becuri cu LED

Becurile și lămpile de iluminat sunt descrise de numele desemnate in functie de forma și codurile diametru / lungime. Aceasta de obicei au un format litera număr litera, deși ultima literă este opțională. Litera lider indică forma și numerele indică diametrul. (Litera finala, opțional poate desemna lungimea.)


Noțiuni de bază becuri cu LED

09.07.2016

Ce inseamna LED?

Diode emițătoare de lumină (Light Emitting Diodes)

De ce este iluminatul cu LED următoarea generație de iluminat?

Iluminatul cu LED este urmatoarea generatie de iluminat care ajuta la salvarea de energie, reduce costurile legate de intretinere si inlocuile, ajuta la protejarea mediului. De asemenea dureaza mult mai mult decat iluminatul traditional.

Înlocuirea becurilor clasice cu becuri cu LED-uri

09.07.2016

Idei pentru retehnologizare cu becuri cu LED-uri

Ceea ce urmează este un ghid util pentru shimbarea iluminatului existent cu becuri LED eficiente energetic. Tehnologia LED este in continua miscare iar unele becuri conferă beneficii mai mari decât alte. Iată cum LEDonline.ro recomandă sa procedati cu schimbarea lor: 

- Identificați ce becuri utilizați in prezent

- Determinați care lumini au cel mai rentabil pret al investiției (de exemplu, cu cea mai mare putere, sau cele cu cea mai lunga durata de viata).

- Selectați cele mai bune becuri de schimb pentru fiecare aplicație.

- Schimba becurile vechi clasice cu becuri cu LED-uri noi cu eficienta  ridicata.

Indicele de redare a culorii pentru Becurile LED (CRI)

08.07.2016

Definiție CRI

Deci sunteți în căutarea unui bec cu LED-uri si ati dat peste conceptul de indicele de redare a culorii? Nu te teme - suntem aici pentru a face acest din acest concept confuz unul simplu si relevant astfel încât să puteți lua o acțiune informat atunci cand vine vorba de alegerea unui bec cu LED-uri.

În primul rând, sa eliminam un element confuz din drum. Indicele de redare a culorii (CRI) nu este acelasi ca si temperatura de culoare! Asta-i adevarul - ne-a făcut si noua capul calendar prima dată când am descoperit, diferenta dintre cele doua . Din acest considerent acoperim temperatura de culoare într-un alt post separat de educație cu LED-uri de lumină.


Socluri si fitinguri Becuri LED

08.07.2016

Soclurile care se insurubeaza sunt cunoscute dupa numele de socluri Edison sau socluri becuri standard si sunt utilizate in intreaga lume.

Convențiile referitoare la nume includ termeni precum soclu mediu și soclu candelabu. Adesea, ele sunt menționate cu un cod de forma litera-numar care începe cu un E urmată de numărul de milimetri in diametru al bazei. În cazul în care codul se termina cu un "d" acest lucru indică o bază de contact dublă, aceasta este de obicei folosit pentru becurile cu dubla insurubare.

Soclu E sau bază Edison,dimensiuni și nume


Model Soclu Nume soclu sau baza Diametru
                       E5                       Soclu Edison Pitic                5mm              
E10 Soclu Edison in Miniatura 10mm
E11 Soclu Edison Mini Candelabru 11mm
E12 Soclu Edison Candelabru 12mm
E14 Soclu Edison Mic (acceptă 240V) 14mm
E17 Soclu Edison Intermediar 17mm
E26 Soclu Edison Mediu 26mm
E27 Soclu Edison Mediu (acceptă 240V)
27mm
E39 Soclu Edison Gigant sau Mogul 39mm
E40 Soclu Edison Gigant sau Mogul (acceptă 240V)
40mm

Soclu G sau Bi-pin

Soclu G sau Bi-pin este utilizat pentru a desemna o bază fixă. Aceasta poate include mai multe tipuri de pini dar și un număr diferit al acestora.

Desemnarea se face prin litera-numar-literaopționala: Prima grupa de litere include un G urmat de un U X, Y sau Z opționale. Următorul este un număr care desemnează numărul de milimetri între centrele fiecărui pin. În cele din urmă litera finală opțională desemnează numărul de pini, nici o litera inseamna doi pini iar un d inseamna dublu. Denumiri in functie de pini includ: s: Singur, d: Dublu, T: Triplu cu trei pini și q: cvadruplu cu patru pini.

Exemplele includ: tipul de bază GU10, tip de bază G24q, sau pentru tuburi T8 cu soclu G13 bi-pin.

Luminozitatea Becurilor cu LED

08.07.2016


Luminozitate Becuri LED: lucs, lumen și wat.

Puterea sau luminozitatea becurilor cu LED-uri este definita de mai mulți termeni, cum ar fi Wati, lumeni, și lucsi.


Wati

Aceasta este o măsură a puterii utilizate de lumina. Istoric aceastA ne-a spus cât de puternic este un bec (de exemplu, 60W lumina bec incandescent), dar pentru că există tehnologii de iluminat mai eficiente acum, acesta marime nu mai este un mijloc de calcul precis al luminozitatii. De exemplu. un bec de 60 Wati incandescent, unul de 20 Wati CFL iar altul de 10 Wati pe LED pot produce toate aceeași cantitate de lumină, dar la puteri diferite.


Lumeni

Lumenul este o măsură a valorii totale a luminii vizibile emise de la o sursă de lumină. Nu toate această lumină este folosita, deci această măsurătoare nu poate fi utilizata singura (o parte din lumina poate iesi prin fanta de fixare din spate sau este emisa într-o direcție greșită. Cantitatea de lumină care lovește o suprafață este de asemenea importanta. Valorile lumenilor la becurile cu LED-uri sunt de multe ori mai mici decât valoarea lumenilor la becurile care folosesc alte tehnologii. Acest lucru se datorează naturii direcționale al luminii produse de LED-uri.


Lucsi

Aceasta este cantitatea de lumină vizibilă pe o suprafață. Aceasta marime poate fi descrisa la anumite distanțe de sursa de lumină (adică 200 lucși la 1 metru). Este o modalitate buna de a determina cantitatea de lumină utila creata de o sursă de lumină, dar poate fi de asemenea înșelătoare dacă este utilizata singura pentru a arata puterea luminii reale. Un bec cu un unghi al fasciculului de mici dimensiuni poate avea un nivel ridicat de lucsi, dar un nivel scăzut al lumenilor, în timp ce un bec cu un unghi al fasciculului mare poate avea un flux luminos mare, dar un nivel scăzut al lucsilor. Ambele trebuie să fie potrivite pentru o aplicare corectă.

Afişare 1 - 9 din 9 (1 pagini)