Panouri cu LED

Panouri cu LED

Cu un aspect redus si modern aceste panouri cu LED-uri, au o viata lunga si pot inlocui corpurile de iluminat clasice cu urmatoarele dimensiuni: 600 x 600 mm, 300 x 1200 mm, 300 x 600 mm sau 600 x 1200 mm. Inlocuirea corpurilor de iluminat conventionale 2x18W, 4x18W sau 2x36W se poate face foarte usor cu noile corpuri de iluminat cu LED-uri integrate iar intretinere si costurile de mentenanta vor ajunge la minim datorita duratei de viata de pana la 50.000 de ore. Panourile cu LED-uri integrate se monteaza intr-un mod simplu și rapid cu ajutorul clemelor sau arcurilor, iar tensiunea de alimentare este de 220V prin intermediul transformatorului ce va fi sau nu inclus in pachet. Daca sunt aplicate pe tavan sau pe un perete, montajul se va face cu ajutorul accesoriilor incluse. Dispersorul acestora este alb mat iar uniformizarea luminii se realizeaza pe toata suprafata acestuia. Cel mai economic panou cu LED-uri consuma 20W iar cel de 60W are cea mai mare putere. In plus fata de putere, dimensiunea sau forma, puteti alege temperatura de culoare care este disponibila de la alb rece la alb cald sau lumina naturala. 

Sortare după:
Produse pe pagină:
Afişare 1 - 15 din 40 (3 pagini)

Banda cu LED - Recomandari folositoare:

Banda cu LED este categoria de produse cu cele mai multe aplicatii de iluminat. Pentru a face o alegere in cunostinta de cauza trebuie sa retineti cateva lucruri esentiale despre aceasta:

LED-ul folosit pentru crearea benzii
Numarul ledurilor pe banda si orientarea acestora
Culoarea luminii
Gradul de protectie sau IP
Tensiunea la care se alimenteaza banda
Variatorul de intensitate luminoasa


1. LED-ul folosit pentru crearea benzii

In functie de modelul exact al ledului putem stii intensitatea luminoasa si consumul acestuia. Daca ledul este mai mare, consumul si intensitatea luminoasa sunt mai mari. Cel mai mic consum il au benzile cu ledul tip 3528 cu marimea de 3.5mm x 2.8mm. Tipul de banda led 5050 RGB poate crea jocuri de lumini iar cel mai puternic este modelul led 5630 cu dimensiunile de 5.6mm x 3.0 mm.

2. Numarul ledurilor pe banda si orientarea acestora

Ca si modelul ledului, numarul acestora determina tot intensitatea luminoasa si consumul, de unde un numar mai mare de leduri per metru creaza o intensitate mai mare luminoasa.

LED-urile sunt aranjate pe banda, astfel încat directia luminii este perpendiculara sau directa pe directia de montaj.

3. Culoarea luminii

Benzile cu LED-uri pot avea o singura culoare sau o multitudine de culori in cazul celor RGB. Acestea pot lumina alb, rosu, albastru sau orice culoare doriti. Numai benzile RGB pot ilumina într-o varietate de culori, cu ajutorul unui controler. Jocurile de culori sunt in functie de tipul de controler utilizat.

4. Gradul de protectie sau IP

In practica curenta, codul IP are urmatoarea forma: IPXX. Prima cifra caracteristica dupa IP reprezinta gradul de protectie impotriva corpurilor solide straine iar a doua cifra caracteristica dupa IP reprezinta gradul de protectie impotriva patrunderii apei. Fara protectie împotriva umiditătii sunt cele cu gradul IP20, cu protectie impotriva umiditatii sunt cele cu gradul IP65 iar submersibile sunt cele cu gradul IP67.

5. Tensiunea de alimentare

Banda LED poate fi alimentata direct la 220V sau la 12V, printr-un transformator. Transformatorul este ales în functie de tipul de banda folosita. De exemplu, este nevoie de un  transformator de minim 50W pentru 10m banda 3528 la 3.6W.

6 .Variatorul de intensitate luminoasa

Utilizarea variatiei de intensitate luminoasa la benzile cu leduri se realizeaza cu ajutorul dimmerelor. Pentru banda RGB pot fi folosite controlere programate sau controlere controlate la distanta prin telecomanda sau smarthphone.